Guide: Billiga taktält, REA och erbjudanden

Sidan innehåller reklam genom annonslänkar

Att skaffa ett taktält till bilen kan visa sig bli en lönsam investering. Om man bara ser till att använda sitt taktält flitigt så kan man snabbt gå plus. När det är säsong så sparar man snabbt in inköpskostnaden om man jämför med vilka kostnader man skulle haft om man tagit in på hotell, vandrarhem eller om man hyrt en stuga. Trots att taktältet ofta är en smart affär så kan man inte sticka under stolen med det kostar en rejäl slant att köpa ett nytt taktält. Om man vill ha en produkt av hög kvalitet så får man räkna med att spendera en hel del pengar vid inköp.

Eftersom vi vill att så många som möjligt ska kunna få uppleva fördelarna med att komma i naturen och campa så är vår ambition att tipsa om de bästa köpen just nu. Vi uppdaterar denna sida löpande. Så fort vi ser någon rea eller andra specialerbjudanden på taktält så kommer vi att tipsa om det. Vår ambition är att på denna sida guida våra läsare till bra och billiga alternativ. Alla vill kanske nämligen inte spendera en förmögenhet på sitt första allra första taktält.

Billiga taktält

Taktältet är en relativt ny företeelse på den svenska marknaden. Även om produkten funnits länge så har det varit relativt ovanligt att se den ute. På campingplatser eller i friluftsområden är andra lösningar såsom husvagn, husbil eller vanliga tält betydligt mer vanligt förekommande. De senaste åren har dock något hänt. Fler och fler har fått upp ögonen för bekvämligheten med att ha med att campa uppe på biltaket. Allt eftersom efterfrågan har ökat så tycks antalet butiker som specialiserat sig på just denna produkt även ökat. Eftersom produkten fortfarande ses som något ovanlig och exklusiv så tror vi att många har varit beredda att betala ett relativt högt pris för sin produkt. Framöver så tror vi dock att priserna kommer sjunka allt eftersom försäljarna blir fler och konkurrensen ökar.

Eftersom försäljningen främst har vänt sig till så kallade early adopters så har det varit svårt att hitta ett billigt taktält på den svenska marknaden. Vi har tittat runt bland de större svenska butikerna och där är priserna relativt höga. I utlandet så har det länge gått att få tag på riktigt billiga varianter, en del med bra kvalitet och andra av sämre kvalitet. Att exempelvis beställa från en kinesisk eller amerikansk butik är dock något många drar sig för. Goda nyheter för alla oss som vill fynda är dock att e-handelsjätten Amazon gav sig in på den svenska marknaden för ett par år sedan.

Med Amazon har man nu tillgång till ett globalt sortiment av varor med snabba leveranstider och trygg betalning även i Sverige. Här finns idag ett antal bra och billiga taktält för snabb leverans till oss svenska kunder. Vi kan rekommendera att ni tar en titt på deras sortiment. Just nu kan det finnas ett prisvärt taktält för just era behov. Följ gärna länken nedan för att komma till deras sortiment.

REA på taktält

Just nu har vi inte hittat någon specifik REA på taktält. Titta gärna in på vår sida då och då, så fort vi hittar en REA så kommer vi länka till den!

Även om det inte finns någon pågående REA just nu så finns det ett flertal taktält på Amazon som säljs till rea-liknande priser. Se sortimentet här. Om man jämför priserna på dessa produkter med tälten hos några av de mer specialiserade butikerna i Sverige så kan man snabbt dra slutsatser. Jämför man butikerna ser man att man kan spara tiotusentals kronor. Självklart kan de billigaste tälten ha svårt att tävla rent kvalitetsmässigt med taktälten hos de mer specialiserade butikerna. Enligt vår erfarenhet går det dock att göra riktiga fynd om man bara är noga med att välja en produkt som har alla de specifikationer man söker. Sök gärna även på nätet efter recensioner på de taktält du har intresserad av. Med lite tur har någon redan testat tältet och kan ge ett omdöme och annan viktig information.