Test: Bästa stora taktältet (4-5 personer)

Sidan innehåller reklam genom annonslänkar

Att hitta ett bra och stabilt taktält som är riktigt stort och rymligt har inte visat sig vara den allra lättaste uppgiften. Ju större taktälten blir desto högre krav måste ställas på kvalitet och hållbarhet för att det ska kännas stabila och säkra att sova många i. Att dessutom hitta att stort tält, för säg 4, eller till och med 5 personer, som dessutom går att anpassa till de flesta fordon är dessutom också en utmaning i sig.

Vi har testat ett antal olika stora taktält för fyra till fem personer. Nedan följer vår recension av den produkt vi tycker allra bäst om just nu. Produkten vi valt ut erbjuder en mycket hög kvalitet i förhållande till sitt förvånansvärt låga pris. Det finns andra alternativ på marknaden som håller en ännu högre kvalitet men dessa kostar betydligt mycket mer i inköp. Läs vidare nedan så ska vi förklara varför vi tycker att just Crua Outdoor AER Maxx är en värdig vinnare i kategorin.

Bäst i test: Crua Outdoor AER Maxx 4-5 personer

Bästa taktältet för 4 eller 5 personer

Detta är ett stort och rymligt taktält från Crua Outdoor av hög kvalitet. Detta tält är utrustad med ett fäste som gör att det ska vara anpassat för fästning på de flesta fordon. Tältduken på detta tält är relativt tjock, något som gör att tältet känns slittåligt. Vi tror att duken kommer hålla för alla de påfrestningar den kan tänkas utsättas för i utomhusmiljön, även under många års användning. Tjockleken på duken i kombination med dess termiskt isolerande egenskaper gör att detta tält kan användas året om. Om man tältar när det är riktigt kallt ute så rekommenderar vi dock starkt att man tar med sig riktigt varma sovsäckar. Tack vare god ventilation i tältet så kan man även känna sig trygg med att det kommer vara skönt att sova i tältet även på varmare sommardagar.

Nu till storleken, detta tält är rymligare än de flesta andra taktält vi testat. Tältets rymliga design gör så klart campingen enklare och mer komfortabel. Man uppskattar verkligen detta taktält särskilt mycket om man just är flera som ska sova i ett och samma tält. Tältet rymmer faktiskt hela 5 stycken vuxna personer. Väljer man att sova fem i tältet så ska det dock sägas att det blir rätt så trångt, även om det fungerar. För fyra personer så är dock Crua Outdoor AER riktigt komfortabelt och rymligt. Tillverkaren har verkligen lyckats att designa ett stort och rymligt men samtidigt relativt lättviktigt och smidigt taktält.

Snabbt och smidigt

En av de stora fördelarna med denna produkt är det faktum att tältet är så enkelt att resa. På bara någon minut har man fått upp sitt tält. Det faktum att man har sin boplats klar på så kort tid gör att man inte behöver planera speciellt mycket inför var man ska sova för natten. Så fort man hittat ett plant underlag att ställa bilen på så kan man parkera och fälla upp tältet på nolltid.

Mångsidigt taktält

En rolig detalj med detta tält är att det även går att använda på marken. Detta är på inget sätt ett måste, i alla fall inte i vår bedömning. Dock så tror vi säkert att flera användare kommer uppskatta att man kan resa tältet även på marken om man skulle vilja. Annars tror vi att de flesta köpare köper ett taktält just för användning ovanpå sitt fordon och ingen annanstans.

Tystaste tältet på marknaden?

Något som slår en när man lägger sig för att sova i detta tält är hur tyst det är inne i tältet. Tystnaden är påtaglig även när det blåser. I en del tält så kan det prassla störande i högt i tältduken, även när det bara blåser lite lätt. Detta är lyckligtvis inte fallet i Crua AER Maxx. Denna produkt är utrustad med en tältduk med teknologi som skapar mindre friktion mellan duken och vinden. Resultatet blir ett tystare tält helt enkelt. Om du har svårt att sova i tält just på grund av vindbrus så kan vi rekommendera att du väljer detta tysta tält från Crua Outdoor.

Kvalitet som vinner i längden

Om man söker ett stort och rymligt taktält för 4 till 5 personer så är denna produkt från Crua Outdoor ett mycket starkt kort. Faktum är att detta sammanvägt är det bästa stora taktältet som vi testat. Det finns andra taktält på marknaden som kan ge denna produkt en fajt, dock är det ingen som riktigt kan matcha den kvalitet i förhållande till pris som detta tält erbjuder. Till ett förvånansvärt lågt pris så får man ett tåligt och kvalitativt tält med massor av finesser och senaste tekniken. Faktum är att man i många fall får betala dubbelt så mycket för flera av konkurrenternas motsvarande modeller.

Detta är ett prisvärt och slittåligt taktält som vi tror kommer kunna vara med oss under många år framöver. Tältet är mycket bekvämt att sova i. Crua Outdoor AER Maxx får högsta betyg vad det gäller sovkomfort, rymlighet, byggkvalitet och ljudreducerande egenskaper. En riktigt fullträff helt enkelt!